Toti ne dormi un abdomen definit emblematicul “six pack”, in mod special cei care practica fitness. Primele rezultate des cautate sunt acelea in zona abdomenului si cu siguranta si abdomenul necesita atentie ca si celalalte grupe musculare. In cazul abdomenului totusi, exercitiile nu reprezinta decat o mica parte din munca necesara pentru a evidentia “patratelele”.
Mituri despre six pack
In primul rand vreau sa trec in analiza multe mituri pentru a intelege mai bine ce sa facem si ce sa evitam.
Mitul 1. Abdomenele ard grasimea
Poate stiai sau poate nu dar poti face zilnic 500 de abdomene acestea nu iti vor arde grasime in zona abdominala. Nu poti compensa o alimentatie gresita cu un supra antrenament. Abdomenul 80% este construit in bucatarie dieta pe acare o urmezi este prima responsabila. Pentru arderea grasimii ai nevoie de o alimentatie corecta si un antrenament care sa ii vina in ajutor.
Mitul 2. Abdomenul trebuie lucrat zilnic
Abdomenul este ca oricare alt muschi. Nu cred ca antrenezi spatele sau picioarele zilnic, atunci de ce ai antrena abdomenu zilnic ? Poti sa reduci sesiunele la 3 ori pe saptamana cu exercitii diferite la fiecare sesiune cautand o diversificare majora pentru a obtine o solicitare majora.
Mitul 3. Repetari pana simti ca “arde”
Nu numai ca exercitiu din care poti face zeci sau sute de repatari este inutil asa cum spuneam mai devreme. Abdomenele scurte sau cele normale iti pot provoca afectiuni in zona lombara. Concentreazate pe calitatea repetarii si nu pe cantitatea acestora.
Mitul 4. Nu pot avea un six pack definit din cauza geneticului
Poate nu ati auzit prea des aceasta afirmatie. Totusi indiferent de bagajul genetic de la mama natura, atata timp cat faci alegerile corecte in bucatarie si te antrenezi in mod inteligent, vei obtine cu siguranta rezultate. Legat de genetica este un discurs mai bine zis in privinta timpilor pentru a ajunge la un rezultat. In nici un caz daca vei obtine un six pack definit sau nu.
Caile sigure pentru a scapa de grasime si a evidentia mult doritul six pack
Dupa cum ati putut vedea pentru a obtine un abdomen plat atentia noastra trebue sa se focuseze la alimentatie. Sa vedem care sunt pasii importanti dupa ce am vazut ceea ce nu ne va aduce rezultate.
1. Mananca la 2 -4 ore
Mancatul a multor mese mici pe zi face in mod sa trezeasca metabolismul nostru si sa il accelereze. Prin combinarea proteinelor slabe, carbohidratilor adecvati si grasimi la momentul potrivit, iti vei incarca metabolismul si se va transforma in mod de a arde grasimi constant. Desigur macronutrientii si alimentele trebue sa varieze de la persoana la persoana.
2. Incearca sa mananci inainte de afi flamand
Aceast sfat este strans legat de primul, evita sa mananci cand esti deja “rupt de foame” e foarte usor sa nu reusesti sa te opresti la cantitatile stabilite de dieta ta si vei manca mai mult decat ai nevoie.
3. Micul dejun
Nu de geaba se spune ca este masa cea mai importanta a zilei. Daca stai bine si te gandesti cand te trezesti vii dupa o nemancare nocturna de 7 ore. Corpul tau va fi flamand si va avea nevoie de energie pentru a sustine eforturile zilei. Trecand peste aceasta masa metabolisumul tau va fi constrans sa nu mai fie asa rapid pentru a conserva energiile. Si noi vrem ca metabolismul nostru sa fie rapid si sa arda excesul de grasimi in mod constant. Asa ca dupa cum vezi se tin lant. Incepe ziua in mod corect.
4. Evita cumpararea alimentelor tentante
Sansele de a cadea in tentatie sunt foarte mari daca in preajma noastra se afla dulciuri, pizza sau prajituri. Tine minte ca organisuml nostru nu poate procesa prea mult zahar, excesul il va transofrma in grasime. Gandestete la zahar ca la cel mai mare inamic.
5. Prepara-ti mancarea din timp
Se intampla dese ori sa vii obosit si sa ti se para mai rapid si eficient sa comanzi o pizza in timp ce faci dush, ca doar nu o faci in fiecare zi. Acest sfat te va ajuta mult sa nu mai fii tentat sa iti cumperi un produs de evitat in dieta ta. Daca ai posibilitatea, alege-ti o zi pe saptamana in care sa iti gandesti mesele si sa le si prepari, normal cand nu vorbim despre ceva alterabil.
6. Evita mancarurile procesate
Citeste cu atentie eticheta alimentara si in proportie de 70% daca un ingredient nu il poti citi atunci evita sa pui in cos acel produs. Zaharul, grasimile se pot afla sub forma de alt nume asa ca daca nu esti sigur evita.(Aici poti vedea unele sfaturi cand citesti eticheta alimentara)
7. Consuma multe fibre
Fibrele imbunatatesc digestia, aduc colesterolul la niveluri adecvate, induc sezatia de satietate. Surse ideale de fibre sunt: merele,perele, zmeura,broccoli, spanacul, varza de bruxelles. Un aport de 20-25 de grame de fibre ar fi ideale. Tine minte ca si fructele au totusi o cantitate de zahar integrezale in mod inteligent.
O sa vezi ca aceste sfaturi iti vor aduce beneficii la intregul corp si nu doar concentrat in zona abdominala, asta este si principiul, prin a imbunatati o zona specifica se imbunatatesc toate celalalte.
Ce trebue sa mai luam in calcul pentru a obtine un SIX PACK definit
Nivelul de grasimi
Un abdomen plat necesita de un nevel scazut de grasimi dar asta variaza in functie de persona (5% – 12%) ceea ce necesita timp si determinare pentru atingerea scopului. Asta ne duce catre diete mai stricte. Daca vrei sa ai o idee de cate grasimi ai nevoie transofrma-ti masa corporala din kg in pounds si inmultesti-o cu 0.2
Consumul caloric
Exista destul de multe calculatoare destul de elaborate care iti vor permite sa calculezi necesarul caloric zilnic. Dar de regula pentru un six pack adica obiectivul nostru necesarul caloric in linie de maxima este de 25g calorii / kg de masa corporala desigur este destul de mic dar doar asa vom avea rezultate satisfacatoare . Pentru cei mai activi numarul caloriilor este mai ridicat.
Consumul de proteine
Nu uita ca atunci cand iti va scadea stratul adipos este riscul ca organismul tau sa apeleze la masa musculara pentru a produce energie, cea ce nu vrem deci vom avea nevoie de un consum marit de proteine. Ideal este totusi sa le imparti in toate mese zilei. Aici poti avea mai multe detalii despre proteine si integrarea lor in mod corect.
Consumul de carbohidrati
Principala sursa de energie al organismului nu trebue sa uitam ca raman carbohidratii. Si o sa avem o mare nevoie de ei pentru a completa dieta noastra si pentru a avea beneficii vizibile si constante . Vezi aici tot ce trebue sa stii despre acest macronutrient.
Pentru incheiere tin sa mentionez ca acestia sunt pasii pe care personal i-am urmat si au adus rezultatele asteptate, totusi asta nu inseaman ca asa va fi pentru fiecare persoana in parte. Sunt doar sfaturi la nivel informativ de tratat ca atare.
Va urez un SIX PACK cat mai definit.