Sfaturi Dietă oloproteică

Dietă oloproteică

dieta oloproteica

Dieta oloproteică este un regim alimentar care se bazează pe protocolul Blackburn dar modernizat, adică o dieta fără carbohidrați. Și se desfășoară în trei faze, prima mai drastica și celalalte doua mai complete. Să vedem în mod mai detaliat schema acestei diete.

Dietă oloproteică: caracteristici

Dieta oloproteică este o strategie alimentară denumită “liposucție alimentară” deja numele pare încântător (liposuctie = slăbire rapida și ușor).

Acest nume de liposucție i sa atribuit datorita faptului ca a avut o reusită fenomenala cu cea ce priveste eliminarea adipozitaților localizate. Pe de altă parte dieta oloproteică pare sa aduca beneficii si in mai multe cazuri precum boli si alte afecțiuni.

Durata acestei diete este de 21 de zile. Baza reorică pe care face forța dieta oloproteică este un regim alimentar caracterizat de absența carbohidraților, cu o creștere a proteinelor (intre 1.2 și 1.6 gr/kg de masa corporala pentru o persoana sedentară) de înaltă calitate pentru a putea menține masa musculară. Această dieta nu poate fi improvizata dar doar prescrisa de un specialist. Care face toate analizele cazului de la persoana la persoana.

Dieta in practică : structură si alimente

Sa vedem cum este structurata aceasta dieta, care sunt alimentele si fazele in care se desfasoara.

Dupa cum spuneam mai devreme aceasta dieta se desfasoara in 3 faze principale :

  • Prima faza are o durata de 21 de zile si reprezinta faza cea mai drastica dar este si faza in care se pierd cele mai multe kg. In aceasta faza se asuma 50% di cantitativul total de proteine calculate, din suplimente proteice specifice si restantul 50% din alimente. Precum carne alba,peste oua …
  • A doua faza are un durata de 42 de zile, in acesta faza se reintroduc in minima parte carbohidrati dar acestia trebuie consumati separati de proteine, deci in doua mese separate.
  • A treia si ultima faza este acea in care se reintroduc toate alimente stabilite de dieta noastra obijnuita (ideal ar fi dieta mediterana).

Beneficii

În afara faptului ca vom scăpa rapid de grăsimea in exces aceasta dietă mai are si alte beneficii:

  1. Reduce foamea dupa aproximativ 48 ore de la inceputul dietei.
  2. Daca nu era destul de clar o sa pierdeți intre 3 si 4 kg pe saptamană mai exact intre 7 – 10% din masa totala .
  3. Si celulita va avea de benficiat, nu o sa scapati in totalitate dar o sa va ajute.

Ar mai fi de elencat si alte beneficii dar nu sunt strâns legate de aspectul corpului nostru, dar de afecțiuni sau atenuarea unor boli.

Efecte colaterale:

Dieta oloproteică fiind un regim alimentar foarte strâns in care trebuiesc calculți multi factori in mod detaliat, acesta trebue prescrisa doar de un medic sau nutritionist competent. Pentru ca in multe cazuri poate fi chiar contraindicat dar doar medicul poate evalua acest lucru.

Efectele colaterale Care se pot avea sunt urmatoarele:

  1. In primele 48 de ore se pot intalni dureri de cap, amețeli, stare de voma, oboseala toate acestea tin sa dispara dupa 48 ore.
  2. Dupa 48 ore se pote verifica halitoza, constipatie, migrenă.

Alte efecte colaterale nu sau mai verificat in dieta oloproteica, daca acesta respecta tempisticile in mod corect.

Pareri personale!

Sa începem prin a spune ca bunătate ori cărui dieta geogenica este discutabila. Și nu este o opinie doar personala dar sunt nenumărate articole bazate pe cercetări și sedimentari care susțin acest lucru. În mod natural în acest caz acele 21 de zile mi se par o eliberare de ori ce responsabilitate. La fel și planul de reintegrare al dietei inițiale. Totuși nu este ușor sa convingi persoanele ca pentru a avea un “corp de plaja” nu necesită de o dieta ne-echilibrata. Și nu neapărat carbohidrați sunt vinovați în aceasta ecuație. Utilizarea lor în mod greșit sau ne cunoașterea ale acestui nutriment. (aici o delucidare)