Uncategorized Dieta Sirt: ce este, cum funcționează?

Dieta Sirt: ce este, cum funcționează?

Dieta SIRT, este o dietă creată de nutriționiștii Aidan Goggins și Glen Matten, care v-ar permite să slăbiți aproape trei kilograme și jumătate în prima săptămână și apoi să vă mențineți greutatea ideală în vreme. Este o dietă împărțită în două faze, nu deosebit de greu de urmat, deși foarte scăzută în calorii mai ales în prima fază sau faza inițială care durează 7 zile, și care asigură o slăbire concentrată într-o săptămână.

Dieta Sirt este replicabilă în timp, cu intervale de suspensie. Înainte de a începe o dietă de slăbire, contactați medicul dumneavoastră care va putea evalua adecvarea dietei în funcție de starea generală de sănătate și/sau prezența oricăror patologii.

Cum funcționează dieta Sirt?

Cum funcționează dieta Sirt?

Această dietă de slăbire presupune introducerea în alimentație a anumitor alimente, numite Sirt foods (au fost identificate aproximativ douăzeci, enumerate în căsuța din acest articol), care ar fi capabile să activeze sirtuinele. Potrivit creatorilor dietei Sirt, aceste alimente ar ajuta organismul să ardă mai repede caloriile consumate în dietă, favorizând astfel scăderea rapidă în greutate, dar fără sacrificii excesive.

Cum funcționează alimentele Sirt? Aceste alimente, care sunt omniprezente în schema alimentară a dietei Sirt, conțin nutrienți capabili să regleze metabolismul, să blocheze producția și acumularea de grăsime, să crească masa musculară, să contracareze procesele de îmbătrânire celulară.

Sirt Foods

Sirt Foods sunt alimente bogate în antioxidanți care sunt ușor de găsit în supermarket. Acestea trebuie consumate zilnic, alternându-le în timpul săptămânii și combinându-le cu surse de proteine, precum peștele, soia sau ouăle. Iată care sunt acestea:

vin rosu

varză

căpșune

ceapa

soia

pătrunjel

ulei de măsline extra virgin

ciocolata (minim 85% cacao)

ceai verde

hrişcă

curcumă

nuci

chili thailandez

leuștean

Ridiche roșie

afine

capere

cafea.

Cele două faze ale dietei Sirt

Dieta Sirt constă din două faze inițiale. Prima fază este destul de scăzută în calorii și durează o săptămână. Pierderea în greutate este imediată. Este o alimentatie structurata fara a exclude nici un nutrient, si pe consumul de alimente foarte sanatoase – alimentele Sirt – care contin substante bioactive cu putere antioxidanta si antiinflamatoare.

Primă fază

Prima fază a dietei presupune o reducere drastică a caloriilor și scăderea a cel puțin 3 kilograme. În primele trei zile, aportul zilnic de calorii este sub 1000 de calorii (foarte puține). Potrivit autorilor dietei Sirt, ar trebui să consumați trei sucuri verzi: dimineața, la mijlocul dimineții și la mijlocul după-amiezii și să mâncați o masă solidă. Sucurile, spun autorii dietei, fac ingredientele active din legume mai absorbabile.

În următoarele patru zile, regimul trece la aproximativ 1.500 de calorii cu adăugarea unei a doua mese solide de paste din hrișcă, pește sau piept de pui, cu o garnitură de legume. În fiecare zi vă recomandăm ceea ce poate fi definit și înțeles drept „premiu”, dar care este de fapt un aliment Sirt funcțional, adică 15-20 g de ciocolată neagră 85%.

Faza a doua

A doua fază a dietei durează două săptămâni și este așa-numita fază de întreținere, în care are loc scăderea în greutate a primei faze. Se mănâncă trei mese pe zi, un suc verde și două gustări. Această fază este mai puțin restrictivă din punct de vedere caloric. Pe lângă cele 20 de alimente Sirt, puteți adăuga ouă, iaurt, pui, fasole, cartofi, paste și salate, precum şi fructe și legume. De două-trei ori pe săptămână, la mese, se poate bea un pahar de vin roșu.

Dieta Sirt: care sunt beneficiile?

Pe lângă pierderea bruscă, dar ușor de conservat în greutate și posibilitatea repetării dietei de mai multe ori, la intervale de suspendare și consultarea medicului dumneavoastră, dieta bazată pe activarea sirtuinelor ar avea mai multe beneficii ce decurg din acțiunea acestui grup de proteine. Activatorii sirtuinelor, de fapt, acționează în construcția mușchilor, în scăderea apetitului, în îmbunătățirea memoriei și în controlul glicemiei și în contrastul radicalilor liberi. Multe alimente Sirt conțin și substanțe antioxidante și antiinflamatoare.

dieta oloproteica

Dietă oloproteicăDietă oloproteică

Dieta oloproteică este un regim alimentar care se bazează pe protocolul Blackburn dar modernizat, adică o dieta fără carbohidrați. Și se desfășoară în trei faze, prima mai drastica și celalalte doua mai complete. Să vedem în mod mai detaliat schema acestei diete. Dietă oloproteică: caracteristici Dieta oloproteică este o strategie alimentară denumită “liposucție alimentară”