Uncategorized Kinesio, poate ajuta reabilitarea

Kinesio, poate ajuta reabilitarea

Kinesio Taping, este un plasture din bumbac, ideal pentru tratarea leziunilor neurologice și ortopedice de dimensiuni reduse, și-a găsit originile în anii ’70, când chirurgul japonez Kenzo Kase a avut ideea inventării sale.

Ce este bandajul kinesio?

Kinesio taping-ul este un bandaj elastic din bumbac, folosit în cazul micilor edeme și hematoame subcutanate, tendinite, artroze cervicale, dar și pentru a ameliora durerea provocată de contracții și tensiuni musculare. Kinesio taping-ul nu eliberează principii active și, dacă este aplicat corect, poate fi un ajutor valoros în recuperare.

Cum se foloseste bandajul kinesio?

Aplicarea kinesio taping pe piele poate, în funcție de poziția, direcția și tensiunea acestuia, să inhibe un mușchi suprasolicitat și contractat sau să stimuleze unul hipoton. Pe epidermă sunt prezenți receptori nervoși, care sunt în măsură să comunice cu mușchii de sub ea în urma unor stimuli externi. Acțiunea acestui cerot contribuie la ameliorarea durerii (inhibând mușchii contractați care exercită presiune asupra receptorilor durerii) și ajută la recuperarea motorie.

În cazul edemelor, kinesio taping-ul ajută la drenarea limfatică, datorită ridicării pielii. Doctorul Volpi explică: „Este aplicat pe piele, tăiat în formă de evantai. Astfel, banda determină o serie de convulsii ale pielii, asemănătoare cu mici valuri, care acționează asupra fluxului limfatic ca niște pompe de drenaj, favorizând astfel reabsorbția edemului.”

Care sunt beneficiile ?

Kinesio taping-ul, în final, menținând articulațiile în poziția corectă, oferă protecție tendoanelor și ligamentelor.

Acest plasture îmbină libertatea de mișcare – datorită elasticității sale – cu funcția de protecție. Compoziția sa din bumbac pur reduce la minimum riscul de alergii sau iritații cutanate. Pentru ca să fie cu adevărat eficient, este bine să fie poziționat de către terapeuți experimentați și, prin urmare, este recomandat să nu se facă acest lucru acasă.