Sfaturi Minunatele proprietăți terapeutice ale migdalelor

Minunatele proprietăți terapeutice ale migdalelor

Migdalele se numără printre cele mai nutritive nuci de pe planetă, au un gust delicat și dulce, conțin numeroase proprietăți benefice pentru corpul nostru.

✴️ În plus față de întărirea oaselor, părului și pielii, acestea sunt bune pentru inimă și hrănesc corpul.

✴️ Migdalele sunt bogate în fibre, proteine, vitamine B și E, grăsimi sănătoase, fier, calciu și fosfor.

✴️ Dacă mâncăm o mână pe zi, ne ajută să reglăm colesterolul.

✴️ 20 de migdale conțin în jur de 100 de calorii și o serie de substanțe nutritive.

✴️ Datorită efectului lor sățios, ne determină să mâncăm mai puțin și ne ajută să controlăm apetitul.

Principalele proprietăți terapeutice ale migdalelor.

Energie.  Migdalele conțin carbohidrați și furnizează energie organismului.  Fierul din migdale ne ajută să luptăm împotriva anemiei.

Inimă.  Diverse studii au arătat că consumul regulat de migdale contribuie la reducerea riscului de infarct și a altor boli de inimă.  Migdalele întăresc și protejează pereții arterelor cu aminoacizi și acizi grași sănătoși.

Oase și dinți.  Datorită conținutului ridicat de fosfor și magneziu, migdalele ne ajută să avem dinți și oase puternice.  În plus, protejează mușchii, combate anxietatea și temperamentul scurt și ne ajută să ne odihnim mai bine.  Calciul din migdale ajută la prevenirea osteoporozei.

Creier.  Consumul regulat de migdale ne ajută să îmbunătățim funcția creierului și să menținem creierul luminos și activ.

Imunității.  Zincul din migdale îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar, promovează creșterea și combate oboseala.  Vitamina A din migdale, pe lângă creșterea apărării, ajută la detoxifierea organismului.