Sfaturi Nucile un aleat pentru a combate colesterolul ridicat

Nucile un aleat pentru a combate colesterolul ridicat

Aceste fructe uscate, pe care mulți le evită de teamă că nu te vor îngrășa, sunt în schimb un mare aliat al sănătății noastre.  Nucile în special nu ar trebui să lipsească niciodată din mesele noastre.

Aceasta nu este o descoperire nouă, deoarece acestea sunt de multă vreme pe lista alimentelor recomandate de nutriționiști pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, dar există mai multe.

Un studiu recent realizat de Clinica Spitalului din Barcelona (Spania) realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda din California (SUA) a relevat că nucile ajută la reducerea nivelului de colesterol, în special la populația vârstnică, îmbunătățesc calitatea florei bacteriene  permit o mai bună bunăstare intestinală grație prezenței fibrelor.

Mai mult, așa cum ar confirma un studiu american de la Universitatea din Illinois, pe lângă faptul că ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, acestea nu reprezintă o amenințare la adresa liniei.

De fapt, s-ar părea că nucile ajută la controlul greutății, datorită capacității lor de a da un sentiment mai mare de sațietate și de a stimula metabolismul, după cum a confirmat un studiu ulterior efectuat la Universitatea Georgia (S.U.A.)

Suma potrivită pentru a fi consumate in mod corect

Nucile trebuie considerate o parte integrantă a dietei și nu ceva suplimentar de ronțăit după mese.

Pentru a reduce nivelurile de “colesterol rău” (LdL) și a nu compromite linia, este necesar să consumați aproximativ 20 – aproximativ 30 de grame de fructe decojite în fiecare zi, care corespund cu 4 sau 5 nuci, egal cu 15% din aportul caloric zilnic într-un  Dieta de 2 mii de calorii.

Cum să le includem în dieta noastră

👉 Pot fi consumate la micul dejun, de exemplu tocate în iaurt sau adăugate la cereale.

👉O mână de nuci poate face o gustare rapidă la mijlocul dimineții sau o gustare delicioasă

👉un aperitiv alternativ pentru a înlocui chipsuri de cartofi sau tartine bogate în grăsimi, conservanți și calorii.

👉La prânz sau cină ne pot îmbogăți salatele, legumele fierte fierte, dar și primele feluri sau pot da o notă suplimentară unei fripturi.

❌ Mai bine să evitați să le cumpărați sub formă de gustări sărate sau zaharoase și să preferați ca fructele întregi sau decojite la supermarket.