Petru bechamel light am folosit lapte de orez, deoarece este mai delicat și mai digerabil decât laptele de vacă; cu toate acestea, este posibil să obțineți un rezultat excelent chiar și cu laptele de vacă clasic.
Cu excepția parmezanului, bechamel light nu conține ingrediente derivate de la animale; deci colesterolul și conținutul de grăsimi saturate nu au relevanță. Față de rețeta tradițională, o face o alternativă foarte utilă în cazul unei diete de slăbire și / sau specifice împotriva unor boli metabolice.

CategoryDifficultyBeginner
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 73
% Daily Value *
Total Fat 1.00g2%
Cholesterol 2.40mg1%
Total Carbohydrate 14.60g5%
Dietary Fiber 0.50g2%
Protein 2.30g5%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 500 ml Lapte de orez
 50 g Făină de orez
 4 g Sare
 1 pinch Piper
 1 pinch Nucșoară
 15-20 gr Parmezan
<p>Bechamel light urmareste pasii</p>
1

Punţi o cratiță mică pe foc şi turnați o parte din laptele de orez (aproximativ 400 ml) , condimentați cu multă nucșoară, sare și piper.

2

Între timp turnați restul de lapte de orez într-un pahar și diluați făina de orez cu telul.
De ce făina de orez?
Folosind făina de orez ca îngroșător (și nu făina de grâu clasică), se va face un bechamel extrem de catifelat. Mai mult, sosul bechamel preparat cu făină de orez poate fi consumat cu ușurință chiar și de cei care suferă de boală celiacă, deoarece această făină nu dă naștere la gluten.

3

Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așa că așteptați ca sosul să fiarbă din nou și continuați să amestecați cu telul câteva minute pentru a lăsa făina să se gătească.

4

În cele din urmă adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmați o dietă vegană) și amestecați.

5

Așadar, bechamelul light este gata de a fi utilizat: ideal pentru plăcinte vegetariene sau pentru carne și pentru lasagna.

 

Ingredients

 500 ml Lapte de orez
 50 g Făină de orez
 4 g Sare
 1 pinch Piper
 1 pinch Nucșoară
 15-20 gr Parmezan

Directions

<p>Bechamel light urmareste pasii</p>
1

Punţi o cratiță mică pe foc şi turnați o parte din laptele de orez (aproximativ 400 ml) , condimentați cu multă nucșoară, sare și piper.

2

Între timp turnați restul de lapte de orez într-un pahar și diluați făina de orez cu telul.
De ce făina de orez?
Folosind făina de orez ca îngroșător (și nu făina de grâu clasică), se va face un bechamel extrem de catifelat. Mai mult, sosul bechamel preparat cu făină de orez poate fi consumat cu ușurință chiar și de cei care suferă de boală celiacă, deoarece această făină nu dă naștere la gluten.

3

Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așa că așteptați ca sosul să fiarbă din nou și continuați să amestecați cu telul câteva minute pentru a lăsa făina să se gătească.

4

În cele din urmă adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmați o dietă vegană) și amestecați.

5

Așadar, bechamelul light este gata de a fi utilizat: ideal pentru plăcinte vegetariene sau pentru carne și pentru lasagna.

Bechamel light fără unt

Next Post

Batoane de pește

Sat Aug 3 , 2019
Batoane de pește - Sunt o sursă de energie medie, acoperită în egală măsură de lipide, carbohidrați (complexe) și proteine ​​(cu o valoare biologică ridicată). Acizii grași sunt nesaturați în principal, iar colesterolul este destul de semnificativ, în timp ce fibrele sunt rare. Aceste batoane de pește sunt alimente de origine animală care se împrumută la majoritatea dietelor.
batoane de peste