Bechamel light fără unt

Bechamel light fără unt

bechame light
CategoryDifficultyBeginner
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

100g


Amount per serving
Calories73
% Daily Value *
Total Fat 1.00g2%
Cholesterol 2.40mg1%
Total Carbohydrate 14.60g6%
Dietary Fiber 0.50g2%
Protein 2.30g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

 500 ml Lapte de orez
 50 g Făină de orez
 4 g Sare
 1 pinch Piper
 1 pinch Nucșoară
 15-20 gr Parmezan
<p>Bechamel light urmareste pasii</p>
1

Punţi o cratiță mică pe foc şi turnați o parte din laptele de orez (aproximativ 400 ml) , condimentați cu multă nucșoară, sare și piper.

2

Între timp turnați restul de lapte de orez într-un pahar și diluați făina de orez cu telul.
De ce făina de orez?
Folosind făina de orez ca îngroșător (și nu făina de grâu clasică), se va face un bechamel extrem de catifelat. Mai mult, sosul bechamel preparat cu făină de orez poate fi consumat cu ușurință chiar și de cei care suferă de boală celiacă, deoarece această făină nu dă naștere la gluten.

3

Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așa că așteptați ca sosul să fiarbă din nou și continuați să amestecați cu telul câteva minute pentru a lăsa făina să se gătească.

4

În cele din urmă adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmați o dietă vegană) și amestecați.

5

Așadar, bechamelul light este gata de a fi utilizat: ideal pentru plăcinte vegetariene sau pentru carne și pentru lasagna.

 

Ingredients

 500 ml Lapte de orez
 50 g Făină de orez
 4 g Sare
 1 pinch Piper
 1 pinch Nucșoară
 15-20 gr Parmezan

Directions

<p>Bechamel light urmareste pasii</p>
1

Punţi o cratiță mică pe foc şi turnați o parte din laptele de orez (aproximativ 400 ml) , condimentați cu multă nucșoară, sare și piper.

2

Între timp turnați restul de lapte de orez într-un pahar și diluați făina de orez cu telul.
De ce făina de orez?
Folosind făina de orez ca îngroșător (și nu făina de grâu clasică), se va face un bechamel extrem de catifelat. Mai mult, sosul bechamel preparat cu făină de orez poate fi consumat cu ușurință chiar și de cei care suferă de boală celiacă, deoarece această făină nu dă naștere la gluten.

3

Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așa că așteptați ca sosul să fiarbă din nou și continuați să amestecați cu telul câteva minute pentru a lăsa făina să se gătească.

4

În cele din urmă adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmați o dietă vegană) și amestecați.

5

Așadar, bechamelul light este gata de a fi utilizat: ideal pentru plăcinte vegetariene sau pentru carne și pentru lasagna.

Notes

Bechamel light fără unt