Prepararea acestor brioșe fara grăsimi implică absența acestora. Din acest motiv vom folosi iaurt și lapte cu conținut scăzut de grăsimi, iar din ou vom lua doar albusul.Pentru brioșe fara grăsimi puteți folosi iaurt grecesc și laptele poate fi înlocuit cu alte tipuri similare, cum ar fi laptele vegetal.Rețeta originală pentru briose presupune combinarea solidelor și făinelor împreună și numai apoi îmbinarea lichidelor, astfel încât să ramana moale.

Category, DifficultyBeginner
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
Nutrition Facts

Serving Size 1 briosa+/-


Amount Per Serving
Calories 94
% Daily Value *
Total Fat 0.5g1%
Total Carbohydrate 20g7%
Protein 3g6%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 100 g Faina 0
 40 g Zahar
 40 g Iaurt degrasat
 20 g Albus
 100 ml Lapte degrasat
 Coajă de lămâie
 Praf de copt
<p>Brioșe fara grăsimi urmareste pasi :</p>
1

Într-un castron adaugati faina și zahărul

2

Adăugați laptele și albușul și amestecati până la optimizarea unei compoziţii omogene și fără cocoloase.

3

Adaugati iaurtul si bucăţile de lămaie

4

La final adaugati praful de copt si amestecati bine, adaugati aluatul in forme , si lasatil timp de 10 minute.

5

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Faceți proba cu scobitoarea pentru a verifica gătitul.

6

Se lasă să se răcească și se scoate din matriță adaugand praf de zahăr.

 

Ingredients

 100 g Faina 0
 40 g Zahar
 40 g Iaurt degrasat
 20 g Albus
 100 ml Lapte degrasat
 Coajă de lămâie
 Praf de copt

Directions

<p>Brioșe fara grăsimi urmareste pasi :</p>
1

Într-un castron adaugati faina și zahărul

2

Adăugați laptele și albușul și amestecati până la optimizarea unei compoziţii omogene și fără cocoloase.

3

Adaugati iaurtul si bucăţile de lămaie

4

La final adaugati praful de copt si amestecati bine, adaugati aluatul in forme , si lasatil timp de 10 minute.

5

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Faceți proba cu scobitoarea pentru a verifica gătitul.

6

Se lasă să se răcească și se scoate din matriță adaugand praf de zahăr.

Brioșe fara grăsimi

Next Post

Omleta de albusuri

Sat Aug 3 , 2019
Albusul de ou, este o sursă de proteine, ceea ce îl face foarte potrivit pentru nutriția tuturor susținătorilor dietei bogate în proteine.Omleta proteica de albusuri este un fel de mâncare cu foarte puține calorii.Cele mai abundente substanțe nutritive energetice sunt proteinele, în timp ce fracțiile de carbohidrați sunt nesemnificative. Aceasta omleta este un aliment care se pretează la orice dietă; are o putere excelentă de a satura și conține mulți aminoacizi esențiali (un aspect esențial al dietei sportivului).
omleta de albusuri