Astăzi vă propun un fel de mâncare versatilă și primitoare, este vorba de chiftele de curcan moale datorită prezenței ricottei (micul secret al bunicii) și, în același timp crocantă, datorită fulgilor de soia/ovaz cu care le-am acoperit.Chiftele de curcan sunt obtime pentru cine isi doreste o crestere muscolara datorita innaltului continut de proteine.
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins
Nutrition Facts
Serving Size Total
- Amount Per Serving
- % Daily Value *
- Total Fat 11.3g18%
- Total Carbohydrate 21.5g8%
- Sugars 5g
- Protein 42.5g85%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
100 g Carne macinata de curcan
50 g Ricotă ușoară
60 ml Albuș de ou
30 g Fulgi de soia(ovaz)
20 g Pesmet
1 pinch Sare
Praf de usturoi
1Mai întâi adăugați carnea măcinată la ouă și ricotta și amestecați
2Într-un castron se adaugă fulgii de soia/ovăz , pesmetul, un vârf de sare și usturoiul sub formă de praf
3Adăugați cele două preparate și formați chifteluțe
4Încălziți o tigaie anti aderenta și gătiți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Ingredients
100 g Carne macinata de curcan
50 g Ricotă ușoară
60 ml Albuș de ou
30 g Fulgi de soia(ovaz)
20 g Pesmet
1 pinch Sare
Praf de usturoi
Directions
1Mai întâi adăugați carnea măcinată la ouă și ricotta și amestecați
2Într-un castron se adaugă fulgii de soia/ovăz , pesmetul, un vârf de sare și usturoiul sub formă de praf
3Adăugați cele două preparate și formați chifteluțe
4Încălziți o tigaie anti aderenta și gătiți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Fri Aug 2 , 2019
Dacă nu știți să rezistați delicateselor precum cordonul albastru, vă pot sugera un compromis care combină afacerile cu plăcerea! Astăzi vă voi arăta nu doar cât de simplu este să pregătiți cordon bleu acasă, ci și, mai ales, cum să tăiați multe grăsimi și calorii, revoluționând puțin rețeta originală, dar fără a sacrifica gustul.Cordon Bleu Light este un preparat pe bază de carne, cu un aport caloric mediu (mult mai mic decât cel al produsului comercial).
Energia este furnizată în principal de proteine, urmate de carbohidrați și, într-o măsură aproape irelevantă, de lipide. Acizii grași sunt predominant nesaturați (chiar dacă ușor), fibrele sunt deficitare, iar colesterolul nu este neglijabil