Chili

Chili

chili
CategoryDifficultyBeginner
Prep Time30 mins
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 64
% Daily Value *
Total Fat 3g5%
Saturated Fat 0.50g3%
Cholesterol 0mg
Total Carbohydrate 8.90g3%
Protein 0.90g2%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 4 Ardei iuti
 400 g Rosii
 1 Cățel de usturoi
 1 pinch Sare
 1 Lingură zahăr
 1 Lingură ulei de măsline
 Tabasco
<p>Chili urmareste pasii</p>
1

Spălați ardeii și uscați-i bine

2

Tăiați ardeii în bucăți mici și macinați-le în mortar. Pentru a reduce condimentele, îndepărtați semințele înainte de a le zdrobi cu mortarul. Pe de altă parte, cei care iubesc aromele foarte picante pot bate și semințele.

Știai că ??
Zaharul, pe lângă rafinarea gustului sosului de chili foarte fierbinte, va favoriza vâscozitatea acestuia.

3

Procedați acum curățând roșiilor.Fierbeţi o cratiță cu puțină apă . Înmuiați roșiile și lăsați-le în apă clocotită timp de 30 de secunde. Scoateți roșiile din apă, tăiați-le cu un cuțit și curățați-le. Apoi tăiați pulpa de roșii în bucăți mici. Ca alternativă la roșiile proaspete, se pot folosi roșii decojite sau piure de roșii.

Curiozitate
Nu toate sosurile de chili implică utilizarea de roșii! Unele sosuri de chili speciale sunt preparate exclusiv cu chili și condimente: în acest caz, gătirea nu este esențială. Alte sosuri sunt preparate cu ardei verde, cu diferite grade de condimentare.

4

Se toarnă uleiul într-o cratiță foarte fierbinte și se aromatizează cu usturoi. Adăugați bucățile de roșii, pasta de ardei, zahăr, oțet, sare și Tabasco.

5

Se aduce la fierbere, apoi se coboară focul și se gătește timp de 30 de minute, până când sosul s-a îngroșat.

6

Lăsați sosul de chili să se răcească și serviți cu tortillas, cu orez sau cu carne de vită.

 

Ingredients

 4 Ardei iuti
 400 g Rosii
 1 Cățel de usturoi
 1 pinch Sare
 1 Lingură zahăr
 1 Lingură ulei de măsline
 Tabasco

Directions

<p>Chili urmareste pasii</p>
1

Spălați ardeii și uscați-i bine

2

Tăiați ardeii în bucăți mici și macinați-le în mortar. Pentru a reduce condimentele, îndepărtați semințele înainte de a le zdrobi cu mortarul. Pe de altă parte, cei care iubesc aromele foarte picante pot bate și semințele.

Știai că ??
Zaharul, pe lângă rafinarea gustului sosului de chili foarte fierbinte, va favoriza vâscozitatea acestuia.

3

Procedați acum curățând roșiilor.Fierbeţi o cratiță cu puțină apă . Înmuiați roșiile și lăsați-le în apă clocotită timp de 30 de secunde. Scoateți roșiile din apă, tăiați-le cu un cuțit și curățați-le. Apoi tăiați pulpa de roșii în bucăți mici. Ca alternativă la roșiile proaspete, se pot folosi roșii decojite sau piure de roșii.

Curiozitate
Nu toate sosurile de chili implică utilizarea de roșii! Unele sosuri de chili speciale sunt preparate exclusiv cu chili și condimente: în acest caz, gătirea nu este esențială. Alte sosuri sunt preparate cu ardei verde, cu diferite grade de condimentare.

4

Se toarnă uleiul într-o cratiță foarte fierbinte și se aromatizează cu usturoi. Adăugați bucățile de roșii, pasta de ardei, zahăr, oțet, sare și Tabasco.

5

Se aduce la fierbere, apoi se coboară focul și se gătește timp de 30 de minute, până când sosul s-a îngroșat.

6

Lăsați sosul de chili să se răcească și serviți cu tortillas, cu orez sau cu carne de vită.

Chili