Pentru cei care încă nu cunosc, cous cous, este un aliment obținut din semolină amestecat cu apă, care, în urma unei anumite preparari cu aburi, preia structura granulară caracteristică. Astazi va propun o reteta dietetica ,cous cous cu legume și sos de iaurt . Este un prim fel bogat în fibre și moderat energetic (datorită abundenței de legume proaspete). Oferă puține proteine ​​(cu o valoare biologică medie-înaltă) și puține grăsimi (predominant polinesaturate), în timp ce fracția de carbohidrați (mai ales complexă, chiar dacă fructoza nu lipsește) este destul de mare.

CategoryDifficultyIntermediate
Total Time30 mins
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 104
% Daily Value *
Total Fat 2.40g4%
Cholesterol 2.10mg1%
Total Carbohydrate 18.30g7%
Dietary Fiber 2.50g10%
Protein 3.50g8%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Pentru cuscus
 200 g Cuscus pregatit
 Frunze de menta
 Ulei măsline
 100 g Mazăre
 200 g Ardei
 200 g Vinete
 1 pinch Sare
 220 ml Apa
Pentru sosul însoțitor
 200 g Iaurt grecesc
 300 g Piersici
 Frunze de Menta
1

Turnați apa într-o cratiță mică: când fierbe, adăugați o picatura de ulei și un vârf de sare. Stingeți focul și turnați cuscusul gătit , aplatizând suprafața cu o lingură. Puneți imediat capacul și lăsați cuscusul să stea până când apa este complet absorbită.

2

Între timp, spălați vinetele și ardeii și obțineți cubulețe. Gatiți legumele într-o tigaie adăugând un vârf de sare și o picătură de ulei.

3

Fierbeti mazărea în apă abundentă putin sărată timp de 10-15 minute, până se înmoaie.

4

Toarnă toate legumele într-un bol și condimentează cu câteva frunze de mentă tocata.
Nu iti place gustul del menta ?
Cui nu-i place gustul de mentă poate folosi busuioc sau pătrunjel.
Pentru a aromatiza cuscusul, puteți adăuga un vârf de ardei iute și ghimbir.

5

Între timp, cuscusul va absorbi toată apa: Mestecati cu ajutorul unei linguri și adăugați-l în amestecul de legume.

6

Pregătiți sosul însoțitor turnând iaurtul grecesc, piersicile tăiate în bucăți mici și menta într-un recipient cu margini înalte. Folosind un mixer amestecă totul până obții o cremă netedă.

7

Serviți cuscusul vegetarian cu sosul de iaurt și piersici.

 

Ingredients

Pentru cuscus
 200 g Cuscus pregatit
 Frunze de menta
 Ulei măsline
 100 g Mazăre
 200 g Ardei
 200 g Vinete
 1 pinch Sare
 220 ml Apa
Pentru sosul însoțitor
 200 g Iaurt grecesc
 300 g Piersici
 Frunze de Menta

Directions

1

Turnați apa într-o cratiță mică: când fierbe, adăugați o picatura de ulei și un vârf de sare. Stingeți focul și turnați cuscusul gătit , aplatizând suprafața cu o lingură. Puneți imediat capacul și lăsați cuscusul să stea până când apa este complet absorbită.

2

Între timp, spălați vinetele și ardeii și obțineți cubulețe. Gatiți legumele într-o tigaie adăugând un vârf de sare și o picătură de ulei.

3

Fierbeti mazărea în apă abundentă putin sărată timp de 10-15 minute, până se înmoaie.

4

Toarnă toate legumele într-un bol și condimentează cu câteva frunze de mentă tocata.
Nu iti place gustul del menta ?
Cui nu-i place gustul de mentă poate folosi busuioc sau pătrunjel.
Pentru a aromatiza cuscusul, puteți adăuga un vârf de ardei iute și ghimbir.

5

Între timp, cuscusul va absorbi toată apa: Mestecati cu ajutorul unei linguri și adăugați-l în amestecul de legume.

6

Pregătiți sosul însoțitor turnând iaurtul grecesc, piersicile tăiate în bucăți mici și menta într-un recipient cu margini înalte. Folosind un mixer amestecă totul până obții o cremă netedă.

7

Serviți cuscusul vegetarian cu sosul de iaurt și piersici.

Cous Cous cu legume si salsa de iaurt

Next Post

Nuggets de pui cu legume

Fri Aug 2 , 2019
Carnea de pui este o carne albă delicioasă, care se împrumută cu multe rețete! Astăzi vom face nuggets de pui cu legume o mâncare ușoară și în același timp gustoasă.Și pentru a da o notă elegantă acestui fel de mâncare, vom folosi și o linie de glazură cu oțet balsamic. Chiar nici copiii nu vor rezista acestui fel de mâncare colorat și delicioas! Nuggets de pui cu legume este un fel de mâncare bogat în proteine ​​cu valoare biologică ridicată și conținut scăzut de grăsimi; atât cantitatea de carbohidrați, cât și cantitatea de fibre nu sunt importante.
nuggets de pui