Astăzi am în minte să pregătesc cannelloni ricotta si spanac , vom folosi paste proaspete deja confectionate dar puteti sa o pregatiti si singuri,de obicei prefer sa o cumpar deja facuta pentru a limita timpul de preparare. Să vedem dacă va place versiunea mea ligth de cannelloni ricotta si spanac!

CategoryDifficultyBeginner
Prep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time30 mins
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 142
% Daily Value *
Total Fat 5.80g9%
Trans Fat 2.60g
Cholesterol 32.80mg11%
Total Carbohydrate 14.50g5%
Dietary Fiber 2.00g8%
Protein 8.90g18%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 6 foi (150 g) de paste proaspete
 300 g Spanac gatit
 50 g Ricotta proaspătă
 30 g Parmezan
 300 g Sos rosii
 2 linguri de ulei de măsline
 Nucșoară
 Sare
 Piper
1

Spălați cu atenție spanacul proaspăt și puneţi-l la fiert timp de 5-6 minute.Stoarceti spanacul și puneți-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, sare și piper timp de 5 minute.

Puteţi utiliza si spanac congelat usor reperibil in ori ce supermarket si gatiţi-l in functie de indicaţiile dupa ambalaj.

2

Pregătiți sosul de roșii. Se toarnă piureul de roșii (sau bucăți) într-o cratiță, se condimentează cu sare, piper și se adaugă o picătură de ulei. Gătiţi la foc mic timp de 10 minute.

3

Pasati spanacul pentru a obține o cremă. Puneti crema de spanac intr-un castron, asezonati cu nucsoara , sare si piper, daca este necesar. Adăugați o parte de parmezan.

4

Puneți spanacul într-un castron, adăugați ricotta proaspătă și amestecați până când devine cremoasă.

5

Distribuiți o lingură de cremă obținută pe o coală de paste proaspete deja pregătite. Rolați aluatul in sine. Procedați astfel până când toate ingredientele sunt consumate.
Sfat important :
Dacă foile de paste cumparate dau tendinţa de a se rupe va sfătuiesc sa le opăriţi inainte de a incepe să le rolaţi pe sine , in acest mod iele devin mai moi si mai usor de lucrat.

6

Răspândiți un strat de sos de roșii pe fundul unui vas din sticlă de 20 x 25 cm.Puneți toti cennelloni unul lângă celălalt și acoperiți cu sosul de roșii rămas.Presarati cu parmezanul ramas.

7

Gătiți cannelloni în cuptor timp de 30 de minute la 180 ° C. Serviți preparatul cald.

 

Ingredients

 6 foi (150 g) de paste proaspete
 300 g Spanac gatit
 50 g Ricotta proaspătă
 30 g Parmezan
 300 g Sos rosii
 2 linguri de ulei de măsline
 Nucșoară
 Sare
 Piper

Directions

1

Spălați cu atenție spanacul proaspăt și puneţi-l la fiert timp de 5-6 minute.Stoarceti spanacul și puneți-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, sare și piper timp de 5 minute.

Puteţi utiliza si spanac congelat usor reperibil in ori ce supermarket si gatiţi-l in functie de indicaţiile dupa ambalaj.

2

Pregătiți sosul de roșii. Se toarnă piureul de roșii (sau bucăți) într-o cratiță, se condimentează cu sare, piper și se adaugă o picătură de ulei. Gătiţi la foc mic timp de 10 minute.

3

Pasati spanacul pentru a obține o cremă. Puneti crema de spanac intr-un castron, asezonati cu nucsoara , sare si piper, daca este necesar. Adăugați o parte de parmezan.

4

Puneți spanacul într-un castron, adăugați ricotta proaspătă și amestecați până când devine cremoasă.

5

Distribuiți o lingură de cremă obținută pe o coală de paste proaspete deja pregătite. Rolați aluatul in sine. Procedați astfel până când toate ingredientele sunt consumate.
Sfat important :
Dacă foile de paste cumparate dau tendinţa de a se rupe va sfătuiesc sa le opăriţi inainte de a incepe să le rolaţi pe sine , in acest mod iele devin mai moi si mai usor de lucrat.

6

Răspândiți un strat de sos de roșii pe fundul unui vas din sticlă de 20 x 25 cm.Puneți toti cennelloni unul lângă celălalt și acoperiți cu sosul de roșii rămas.Presarati cu parmezanul ramas.

7

Gătiți cannelloni în cuptor timp de 30 de minute la 180 ° C. Serviți preparatul cald.

Cannelloni ricotta si spanac

Next Post

Rulada de carne umpluta

Fri Aug 2 , 2019
Pentru aceasta seara m-am gandit sa pregatesc ceva diferit si special dar in acelasi timp cu un ochi atent la ceva sanatos si dietetic ,este o rulada de carne umplută cu șuncă presata și spanac.rulada de carne umplut este o farfurie cu foarte puțini carbohidrați și o cantitate modestă de lipide. Proteinele sunt abundente , în timp ce colesterolul nu este excesiv.
rulada de carne