Am fost cu adevărat surprins când am descoperit cât de ușor este să pregătești maioneza fără ulei ; după ce am gustat-o, uimirea mea a crescut: era foarte, foarte asemănătoare cu maioneza clasică. Așadar, am decis să vă arăt cât de ușor și rapid este să pregătiți maioneza fără ulei. Dacă ai cel puțin un pic de curiozitate, atunci urmează-mă și află cum o poţi prepara.

CategoryDifficultyBeginner
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 49
% Daily Value *
Total Fat 2.20g4%
Saturated Fat 0.80g4%
Cholesterol 102.80mg35%
Total Carbohydrate 5.90g2%
Dietary Fiber 0.40g2%
Protein 1.80g4%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 180 ml apa
 14 g faine da orez
 1 pinch de sare
 1 lingură de suc de lămâie
 5 ml otet
 1 lingurita mustar
<p>Maioneza fără ulei :</p>
1

Se încălzește aproximativ 150 ml de apă împreună cu un vârf de sare și muștar.

2

Turnati faina de orez intr-un pahar si adaugati apa ramasa (aprox. 30 ml): amestecati totul cu o lingură.

3

Cand apa din oala începe să fiarbă, turnați făina de orez și continuați să amestecați până se formează o cremă groasă.

4

Coborâți focul și adăugați sucul de lămâie, oțetul și, în cele din urmă, gălbenușul: continuați să amestecați până când atinge densitatea dorită

5

Important
Este important să evitați fierberea amestecului după combinarea gălbenușului de ou: o posibilă fierbere, de fapt, ar duce la nereusirea maionezei datorită gatirii galbenusului .

6

Turnați crema într-un bol mic și lăsați să se răcească, mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider timp de 1 ora .

 

Ingredients

 180 ml apa
 14 g faine da orez
 1 pinch de sare
 1 lingură de suc de lămâie
 5 ml otet
 1 lingurita mustar

Directions

<p>Maioneza fără ulei :</p>
1

Se încălzește aproximativ 150 ml de apă împreună cu un vârf de sare și muștar.

2

Turnati faina de orez intr-un pahar si adaugati apa ramasa (aprox. 30 ml): amestecati totul cu o lingură.

3

Cand apa din oala începe să fiarbă, turnați făina de orez și continuați să amestecați până se formează o cremă groasă.

4

Coborâți focul și adăugați sucul de lămâie, oțetul și, în cele din urmă, gălbenușul: continuați să amestecați până când atinge densitatea dorită

5

Important
Este important să evitați fierberea amestecului după combinarea gălbenușului de ou: o posibilă fierbere, de fapt, ar duce la nereusirea maionezei datorită gatirii galbenusului .

6

Turnați crema într-un bol mic și lăsați să se răcească, mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider timp de 1 ora .

Maioneza fără ulei

Next Post

Cannelloni ricotta si spanac

Fri Aug 2 , 2019
Astăzi am în minte să pregătesc cannelloni ricotta si spanac , vom folosi paste proaspete deja confectionate dar puteti sa o pregatiti si singuri,de obicei prefer sa o cumpar deja facuta pentru a limita timpul de preparare. Să vedem dacă va place versiunea mea ligth de cannelloni ricotta si spanac!
cannelloni ricotta si spanac