M-am gândit să vă gătesc niște pui curry. Dar pentru această rețetă de obicei se foloseşte smântână, alții chiar preferă untul. Dar vă propun o versiune light cu iaurt natural.Bucățile de pui curry sunt o farfurie cu un conținut scăzut de lipide și calorii. Carbohidrații nu afectează în mod semnificativ aportul de energie, în timp ce proteinele sunt elementele nutritive predominante.

Category, DifficultyBeginner
Prep Time20 minsTotal Time1 hr 20 mins
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 97
% Daily Value *
Total Fat 2.90g5%
Saturated Fat 0.60g3%
Cholesterol 33.50mg12%
Total Carbohydrate 3.10g2%
Dietary Fiber 0.40g2%
Protein 14.90g30%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 500 g Piept de pui
 250 ml Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
 2 linguri de ulei de măsline
 2 linguri pline de curry
 Sare
 Piper
 100 ml Vin alb sec
 Suc de lămâie
<p>Preparare Pui Curry</p>
1

Tăiați pieptul de pui în cuburi . Turnați totul într-un bol, adăugând puțin ulei de măsline, 1 lingură de curry, sucul de jumătate de lămâie, ardeiul și sarea.

2

Lăsați puiul timp de cel puțin o oră pentru a-l lăsa la aromatizat.

3

După timpul necesar, încălziți o tigaie și rumeniți cubuletele de pui.

Știai că ... ?!?
Nu este necesar să adăugați ulei în timpul gătitului. De fapt, condimentul folosit pentru macerare este suficient pentru a obține o farfurie bogată în gust.

4

După ce s-a rumenit puiul , adaugați vinul alb sec și continuați să gătiți la foc mic aproximativ 10-15 minute.

Între timp, pregătiți sosul: amestecați iaurtul a cu o lingură de curry.

5

Odată gata, ridicați capacul și lăsați să se usuce orice exces de lichid. Luați tigaia de pe foc și distribuiți sosul de iaurt curry direct peste de pui. Închideți cu capacul pentru a încălzi sosul și pentru o aromatizare cat mai reusită.

6

Îl puteti servi cu orez sau cu cartofi crocanţi la cuptor.

 

Ingredients

 500 g Piept de pui
 250 ml Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
 2 linguri de ulei de măsline
 2 linguri pline de curry
 Sare
 Piper
 100 ml Vin alb sec
 Suc de lămâie

Directions

<p>Preparare Pui Curry</p>
1

Tăiați pieptul de pui în cuburi . Turnați totul într-un bol, adăugând puțin ulei de măsline, 1 lingură de curry, sucul de jumătate de lămâie, ardeiul și sarea.

2

Lăsați puiul timp de cel puțin o oră pentru a-l lăsa la aromatizat.

3

După timpul necesar, încălziți o tigaie și rumeniți cubuletele de pui.

Știai că ... ?!?
Nu este necesar să adăugați ulei în timpul gătitului. De fapt, condimentul folosit pentru macerare este suficient pentru a obține o farfurie bogată în gust.

4

După ce s-a rumenit puiul , adaugați vinul alb sec și continuați să gătiți la foc mic aproximativ 10-15 minute.

Între timp, pregătiți sosul: amestecați iaurtul a cu o lingură de curry.

5

Odată gata, ridicați capacul și lăsați să se usuce orice exces de lichid. Luați tigaia de pe foc și distribuiți sosul de iaurt curry direct peste de pui. Închideți cu capacul pentru a încălzi sosul și pentru o aromatizare cat mai reusită.

6

Îl puteti servi cu orez sau cu cartofi crocanţi la cuptor.

Pui curry cu sos de iaurt- Light

Next Post

Salată de pui Light

Mon Aug 5 , 2019
Răcoritoare, sănătoasă și colorată! Salata de pui light este o sursă de energie de consumat repede sau lasată in frigider pentru acele zile in care nu aveţi timp să gătiţi.Pentru a completa salata de pui o sa pregatim si un sos care va face preparatul și mai delicios. Salata de pui este rețeta perfectă pentru a aduce la masă o farfurie sănătoasă și apetisantă !
salată de pui