Tort de mere Vegan și Integral este un aliment care aparține grupului de deserturi.Are un aport energetic mediu, furnizat în principal de carbohidrați, urmat de lipide și în final de proteine.Acizii grași sunt predominant polinesaturați, glucide simple și peptide cu valoare biologică medie.Fibrele sunt abundente, iar colesterolul este absent.Acest tort de mere este adapt pentru filosofia vegana si vegetariana dar foarte bine se poate utiliza pentru a depasi cu gust perioadele de post adaugando in colectia ta de retete.

Category, DifficultyBeginner
Prep Time30 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 10 mins
Nutrition Facts

Serving Size 100g


Amount Per Serving
Calories 178
% Daily Value *
Total Fat 4.00g7%
Trans Fat 0.60g
Total Carbohydrate 32.70g11%
Dietary Fiber 3.00g12%
Protein 2.60g6%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Pentru foaia brisè
 1 pinch Sare
 5 g Praf de copt
 Suc și coajă de lămâie naturale
 60 ml Ulei de porumb
 100 g Zahăr din trestie
 80 ml Lapte de Soia
 50 g Amidon de cartofi
 200 g Făină integrală de grâu
Pentru uns cu pensula
 10 g Zahăr din trestie
 20 ml Lapte de soia
Pentru umplut
 50 g Pesmet
 Suc și coajă de lămâie netratate
 Nucșoară
 1 pinch Scorțișoară
 100 g Zahăr din trestie
 1 kg Mere
1

În primul rând, pregătiți foaia vegana brisè. Într-un bol, amestecați făina integrală de grâu, amidonul de cartofi și zahărul din trestie.Adăugați un vârf de sare, praful de copt și aroma cu o coajă de lămâie. Amestecați ingredientele cu sucul de lămâie, uleiul de semințe de porumb și laptele vegetal: frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic, ușor de lucrat. Înfășurați pastele briser într-o foaie de film transparent, apoi lăsați-l să se odihnească în frigider.

2

Între timp, dedicați-vă pregătirii umpluturii. Cojiți merele, tăiați-le felii, cu ajutorul unei mandoline, obțineți multe felii subțiri. Presărați merele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

3

Turnați zahărul brun într-o cratita mare, de preferință antiaderentă. Adăugați sucul de lămâie și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Când zahărul brun începe să se caramelizeze, adaugă feliile de mere și gătește 3-4 minute, menținând o flacără vie. Completați adăugând o lingură de pesmet.

Tort de mere - Știai asta ?!?


Rețeta originală pentru plăcintă cu mere implică utilizarea untului, atât în ​​paste cât și în umplutură de mere. Mai mult decât atât, plăcinta tradițională sugerează utilizarea făinii pentru îngroșarea umpluturii: în schimb, propunem pesmetul, care va da o notă rustică desertului.

4

Scoateți pastele de briser vegan din frigider și împărțiți-le în două părți una mai mare decat celalalta. Întindeți-o pe cea mai mare orțiunuta de aluat până se obține un disc (BAZA) subțire de 2-3 mm. Pentru a facilita aplicarea, se recomandă să se lucreze aluatul între două foi de hârtie de copt . Aliniați tigaia ceramică cu primul disc de aluat brisé, având grijă să introduceți foaia de hârtie de copt în interiorul acesteia: în acest fel, va fi mai ușor să îndepărtați tortul din tigaie. Cu aluatul rămas, pregătiți un alt disc mai mic (CAPAC).

5

Se toarnă o lingură de pesmet pe baza pastei: se va folosi la uscarea lichidelor de umplere. Distribuie acum umplutura de mere uniform, acoperind întreaga suprafață .

6

Acoperiți umplutura de mere cu al doilea disc de aluat și lipiți marginile primului și celui de-al doilea disc, oferindu-i o formă decorativa.

7

În acest moment, faceți 5 tăieturi (5 spițe) tăind suprafața aluatului cu un cuțit ascuțit.

8

Ungeți suprafața cu lapte vegetal și presărați zahăr din trestie.

9

Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C (ventilat) pentru aproximativ 20 de minute; coborâți temperatura la 160 ° C și continuați încă 20 de minute. Dacă, în timpul gătitului, suprafața este prea colorată, este indicat să așezați o foaie de hârtie de aluminiu deasupra tortului.

10

Scoate tortul din cuptor și așteaptă cel puțin câteva ore înainte de a-l tăia.
Tortul vegan de mere poate fi păstrat la frigider timp de 4 zile.

 

Ingredients

Pentru foaia brisè
 1 pinch Sare
 5 g Praf de copt
 Suc și coajă de lămâie naturale
 60 ml Ulei de porumb
 100 g Zahăr din trestie
 80 ml Lapte de Soia
 50 g Amidon de cartofi
 200 g Făină integrală de grâu
Pentru uns cu pensula
 10 g Zahăr din trestie
 20 ml Lapte de soia
Pentru umplut
 50 g Pesmet
 Suc și coajă de lămâie netratate
 Nucșoară
 1 pinch Scorțișoară
 100 g Zahăr din trestie
 1 kg Mere

Directions

1

În primul rând, pregătiți foaia vegana brisè. Într-un bol, amestecați făina integrală de grâu, amidonul de cartofi și zahărul din trestie.Adăugați un vârf de sare, praful de copt și aroma cu o coajă de lămâie. Amestecați ingredientele cu sucul de lămâie, uleiul de semințe de porumb și laptele vegetal: frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic, ușor de lucrat. Înfășurați pastele briser într-o foaie de film transparent, apoi lăsați-l să se odihnească în frigider.

2

Între timp, dedicați-vă pregătirii umpluturii. Cojiți merele, tăiați-le felii, cu ajutorul unei mandoline, obțineți multe felii subțiri. Presărați merele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

3

Turnați zahărul brun într-o cratita mare, de preferință antiaderentă. Adăugați sucul de lămâie și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Când zahărul brun începe să se caramelizeze, adaugă feliile de mere și gătește 3-4 minute, menținând o flacără vie. Completați adăugând o lingură de pesmet.

Tort de mere - Știai asta ?!?


Rețeta originală pentru plăcintă cu mere implică utilizarea untului, atât în ​​paste cât și în umplutură de mere. Mai mult decât atât, plăcinta tradițională sugerează utilizarea făinii pentru îngroșarea umpluturii: în schimb, propunem pesmetul, care va da o notă rustică desertului.

4

Scoateți pastele de briser vegan din frigider și împărțiți-le în două părți una mai mare decat celalalta. Întindeți-o pe cea mai mare orțiunuta de aluat până se obține un disc (BAZA) subțire de 2-3 mm. Pentru a facilita aplicarea, se recomandă să se lucreze aluatul între două foi de hârtie de copt . Aliniați tigaia ceramică cu primul disc de aluat brisé, având grijă să introduceți foaia de hârtie de copt în interiorul acesteia: în acest fel, va fi mai ușor să îndepărtați tortul din tigaie. Cu aluatul rămas, pregătiți un alt disc mai mic (CAPAC).

5

Se toarnă o lingură de pesmet pe baza pastei: se va folosi la uscarea lichidelor de umplere. Distribuie acum umplutura de mere uniform, acoperind întreaga suprafață .

6

Acoperiți umplutura de mere cu al doilea disc de aluat și lipiți marginile primului și celui de-al doilea disc, oferindu-i o formă decorativa.

7

În acest moment, faceți 5 tăieturi (5 spițe) tăind suprafața aluatului cu un cuțit ascuțit.

8

Ungeți suprafața cu lapte vegetal și presărați zahăr din trestie.

9

Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C (ventilat) pentru aproximativ 20 de minute; coborâți temperatura la 160 ° C și continuați încă 20 de minute. Dacă, în timpul gătitului, suprafața este prea colorată, este indicat să așezați o foaie de hârtie de aluminiu deasupra tortului.

10

Scoate tortul din cuptor și așteaptă cel puțin câteva ore înainte de a-l tăia.
Tortul vegan de mere poate fi păstrat la frigider timp de 4 zile.

Tort de Mere (Apple Pie) Vegan

Next Post

Cous Cous cu legume si salsa de iaurt

Fri Aug 2 , 2019
Pentru cei care încă nu cunosc, cous cous, este un aliment obținut din semolină amestecat cu apă, care, în urma unei anumite preparari cu aburi, preia structura granulară caracteristică. Astazi va propun o reteta dietetica ,cous cous cu legume și sos de iaurt . Este un prim fel bogat în fibre și moderat energetic (datorită abundenței de legume proaspete). Oferă puține proteine ​​(cu o valoare biologică medie-înaltă) și puține grăsimi (predominant polinesaturate), în timp ce fracția de carbohidrați (mai ales complexă, chiar dacă fructoza nu lipsește) este destul de mare.
cous cous