0 servings
100g
- Amount per serving
- Calories64
- % Daily Value *
- Total Fat 3g4%
- Saturated Fat 0.50g3%
- Cholesterol 0mg
- Total Carbohydrate 8.90g4%
- Protein 0.90g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Spălați ardeii și uscați-i bine
Tăiați ardeii în bucăți mici și macinați-le în mortar. Pentru a reduce condimentele, îndepărtați semințele înainte de a le zdrobi cu mortarul. Pe de altă parte, cei care iubesc aromele foarte picante pot bate și semințele.
Știai că ??
Zaharul, pe lângă rafinarea gustului sosului de chili foarte fierbinte, va favoriza vâscozitatea acestuia.
Procedați acum curățând roșiilor.Fierbeţi o cratiță cu puțină apă . Înmuiați roșiile și lăsați-le în apă clocotită timp de 30 de secunde. Scoateți roșiile din apă, tăiați-le cu un cuțit și curățați-le. Apoi tăiați pulpa de roșii în bucăți mici. Ca alternativă la roșiile proaspete, se pot folosi roșii decojite sau piure de roșii.
Curiozitate
Nu toate sosurile de chili implică utilizarea de roșii! Unele sosuri de chili speciale sunt preparate exclusiv cu chili și condimente: în acest caz, gătirea nu este esențială. Alte sosuri sunt preparate cu ardei verde, cu diferite grade de condimentare.
Se toarnă uleiul într-o cratiță foarte fierbinte și se aromatizează cu usturoi. Adăugați bucățile de roșii, pasta de ardei, zahăr, oțet, sare și Tabasco.
Se aduce la fierbere, apoi se coboară focul și se gătește timp de 30 de minute, până când sosul s-a îngroșat.
Lăsați sosul de chili să se răcească și serviți cu tortillas, cu orez sau cu carne de vită.
Ingredients
Directions
Spălați ardeii și uscați-i bine
Tăiați ardeii în bucăți mici și macinați-le în mortar. Pentru a reduce condimentele, îndepărtați semințele înainte de a le zdrobi cu mortarul. Pe de altă parte, cei care iubesc aromele foarte picante pot bate și semințele.
Știai că ??
Zaharul, pe lângă rafinarea gustului sosului de chili foarte fierbinte, va favoriza vâscozitatea acestuia.
Procedați acum curățând roșiilor.Fierbeţi o cratiță cu puțină apă . Înmuiați roșiile și lăsați-le în apă clocotită timp de 30 de secunde. Scoateți roșiile din apă, tăiați-le cu un cuțit și curățați-le. Apoi tăiați pulpa de roșii în bucăți mici. Ca alternativă la roșiile proaspete, se pot folosi roșii decojite sau piure de roșii.
Curiozitate
Nu toate sosurile de chili implică utilizarea de roșii! Unele sosuri de chili speciale sunt preparate exclusiv cu chili și condimente: în acest caz, gătirea nu este esențială. Alte sosuri sunt preparate cu ardei verde, cu diferite grade de condimentare.
Se toarnă uleiul într-o cratiță foarte fierbinte și se aromatizează cu usturoi. Adăugați bucățile de roșii, pasta de ardei, zahăr, oțet, sare și Tabasco.
Se aduce la fierbere, apoi se coboară focul și se gătește timp de 30 de minute, până când sosul s-a îngroșat.
Lăsați sosul de chili să se răcească și serviți cu tortillas, cu orez sau cu carne de vită.