Cous Cous cu legume si salsa de iaurt

cous cous
CategoryDifficultyIntermediate
Total Time30 mins
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

100g


Amount per serving
Calories104
% Daily Value *
Total Fat 2.40g4%
Cholesterol 2.10mg1%
Total Carbohydrate 18.30g7%
Dietary Fiber 2.50g9%
Protein 3.50g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Pentru cuscus
 200 g Cuscus pregatit
 Frunze de menta
 Ulei măsline
 100 g Mazăre
 200 g Ardei
 200 g Vinete
 1 pinch Sare
 220 ml Apa
Pentru sosul însoțitor
 200 g Iaurt grecesc
 300 g Piersici
 Frunze de Menta
1

Turnați apa într-o cratiță mică: când fierbe, adăugați o picatura de ulei și un vârf de sare. Stingeți focul și turnați cuscusul gătit , aplatizând suprafața cu o lingură. Puneți imediat capacul și lăsați cuscusul să stea până când apa este complet absorbită.

2

Între timp, spălați vinetele și ardeii și obțineți cubulețe. Gatiți legumele într-o tigaie adăugând un vârf de sare și o picătură de ulei.

3

Fierbeti mazărea în apă abundentă putin sărată timp de 10-15 minute, până se înmoaie.

4

Toarnă toate legumele într-un bol și condimentează cu câteva frunze de mentă tocata.
Nu iti place gustul del menta ?
Cui nu-i place gustul de mentă poate folosi busuioc sau pătrunjel.
Pentru a aromatiza cuscusul, puteți adăuga un vârf de ardei iute și ghimbir.

5

Între timp, cuscusul va absorbi toată apa: Mestecati cu ajutorul unei linguri și adăugați-l în amestecul de legume.

6

Pregătiți sosul însoțitor turnând iaurtul grecesc, piersicile tăiate în bucăți mici și menta într-un recipient cu margini înalte. Folosind un mixer amestecă totul până obții o cremă netedă.

7

Serviți cuscusul vegetarian cu sosul de iaurt și piersici.

 

Ingredients

Pentru cuscus
 200 g Cuscus pregatit
 Frunze de menta
 Ulei măsline
 100 g Mazăre
 200 g Ardei
 200 g Vinete
 1 pinch Sare
 220 ml Apa
Pentru sosul însoțitor
 200 g Iaurt grecesc
 300 g Piersici
 Frunze de Menta

Directions

1

Turnați apa într-o cratiță mică: când fierbe, adăugați o picatura de ulei și un vârf de sare. Stingeți focul și turnați cuscusul gătit , aplatizând suprafața cu o lingură. Puneți imediat capacul și lăsați cuscusul să stea până când apa este complet absorbită.

2

Între timp, spălați vinetele și ardeii și obțineți cubulețe. Gatiți legumele într-o tigaie adăugând un vârf de sare și o picătură de ulei.

3

Fierbeti mazărea în apă abundentă putin sărată timp de 10-15 minute, până se înmoaie.

4

Toarnă toate legumele într-un bol și condimentează cu câteva frunze de mentă tocata.
Nu iti place gustul del menta ?
Cui nu-i place gustul de mentă poate folosi busuioc sau pătrunjel.
Pentru a aromatiza cuscusul, puteți adăuga un vârf de ardei iute și ghimbir.

5

Între timp, cuscusul va absorbi toată apa: Mestecati cu ajutorul unei linguri și adăugați-l în amestecul de legume.

6

Pregătiți sosul însoțitor turnând iaurtul grecesc, piersicile tăiate în bucăți mici și menta într-un recipient cu margini înalte. Folosind un mixer amestecă totul până obții o cremă netedă.

7

Serviți cuscusul vegetarian cu sosul de iaurt și piersici.

Notes

Cous Cous cu legume si salsa de iaurt

cumparaturi retete dietetice

Cumparaturi FitnessCumparaturi Fitness

CategorySlabireDifficultyIntermediate Total Time30 mins Nutrition Facts0 servingsServing size 100gAmount per servingCalories104% Daily Value *Total Fat 2.40g4%Cholesterol 2.10mg1%Total Carbohydrate 18.30g7%Dietary Fiber 2.50g9%Protein 3.50g* The % Daily Value (DV) tells you how