Sfaturi Suplimente cand si cum

Suplimente cand si cum

integratoare retete dietetice

Suplimente: când ?


O dietă variată și echilibrată este în sine suficientă pentru a furniza organismului nostru toate substanțele nutritive în cantități corecte. Este adevărat: putem obține în mod normal din alimente toate substanțele necesare . Atunci cel puțin două întrebări apar spontan: când este necesar sa introducem suplimente ?

În general, suplimentele sunt utile atunci când corpul uman este supus stresului. O viață foarte aglomerată, o perioadă de activitate fizică organismul are nevoie de mai mulți nutrienți. Fermenții lactici, de exemplu, sunt suplimente valoroase atunci când luați antibiotice. În aceste cazuri, nutriția nu mai este suficientă și poate fi utilă utilizarea produselor care conțin o sursă concentrată de nutrienți necesară pentru a rămâne sănătos.

Dacă trebuie să adăugați suplimente la dieta dvs., este important să știți cum și când să le luați pe parcursul zilei.

Suplimente de vitamine și minerale

Se recomandă întotdeauna să luați suplimente de vitamine și minerale dimineața, pentru a oferi cantitatea potrivită de energie și nutrienți chiar în stadiul zilei când organismul are cel mai mare nevoie.

Trebuie spus că este mai bine să luați acest tip de produse după micul dejun, deoarece absorbția vitaminelor solubile în grăsimi este favorizată de stomacul complet.

Suplimente de magneziu și potasiu

Vara, suplimentele de sare sunt utile când este cald și apa și mineralele se pierd prin transpirație. Suplimentele de magneziu și potasiu pot fi luate dizolvate într-o sticlă mică de apă pentru a bea în timpul zilei.

Mentinerea greutati

Suplimentele care ajută la menținerea echilibrului în greutate corporală trebuie luate dimineața. În cazul sportivilor, suplimentele care promovează metabolismul energetic trebuie luate imediat înainte de activitatea fizică.

Suplimentele bazate pe remedii naturale

Aceste suplimente care conțin substanțe care protejează celulele de stresul oxidativ, cum ar fi vitamina C, sunt luate cel mai bine ,înainte de a merge la somn, pentru a promova producerea de colagen.